Uporaba HLD4V za učinkovito razkuževanje

ANIGENE HLD4V je kakovostno in učinkovito sredstvo za čiščenje in razkuževanje, posebej primerno za uporabo v veterinarskih ambulantah, zavetiščih za živali, vzrejališčih živali, pa tudi v domovih, kjer trajno ali začasno bivajo živali.

Posebej oblikovan za zagotavljanje učinkovite, varne, cenovno dostopne, hitre in uporabnikom prijazne zaščite.

Potrjeno učinkuje proti naslednjim mikroorganizmom:

EN14675, EN14476

Adenovirus, Bovine Enterovirus (Type 1), Canine Parvovirus, Feline Calicivirus, Feline Coronavirus, Feline Immunodeficiency Virus, Feline Infectious Peritonitis, Feline Parvovirus, Herpesvirus, Hepatitis B, Murine Norovirus in Vaccinia Virus (vključno s Coronavirus SARS CoV-2).

EN1656, EN1276, EN13697, EN13727, EN13623

Bordetella bronchiseptica, Campylobacter jejuni, Enterococcus hirae, Escherichia coli, Legionella pneumophila, Listeria monocytogenes, Methicillin Resistant Staphylococcus aureus (MRSA), Methicillin Resistant Staphylococcus pseudintermedius (MRSP), Pseudomonas aeruginosa, Rhodococcus equi, Salmonella tryphimurium, Staphylococcus aureus in Streptococcus equi.

Mycobacterium bovis, Mycobacterium terrae, Mycobacterium avium.

Candida albicans, Microsporum canis, Trichophyton rubrum.

Clostridium dificille, Bacilus cereus, Bacilus subtilis.

Kako uporabljati ANIGENE HLD4V?

Koncentrat ANIGENE HLD4V je potrebno razredčiti v sledečih razmerjih:

1:100 – splošni pogoji
1:50 – visoko tveganje

Za učinkovito delovanje proti koronavirusu SARS-CoV-2 je potrebno uporabiti 2 % raztopino (koncentrat razredčite v razmerju 1:50)!

SPLOŠNA UPORABA
Umivajte tla, stene in kletke živali (nezasedene) z ANIGENE HLD4V v razmerju 1:100.

SREDNJE MIKROBIOLOŠKO TVEGANJE (čisti pogoji)
Operite ali obrišite vse površine, vključno z delovnimi pulti, pomivalnimi koriti in bivališči živali (po/pred zasedbo) z ANIGENE HLD4V v razmerju 1:100.

VISOKO MIKROBIOLOŠKO TVEGANJE (umazani pogoji, izolacija)
Operite ali obrišite vse površine, vključno z delovnimi pulti, pomivalnimi koriti in bivališči živali (po/pred zasedbo) z ANIGENE HLD4V v razmerju 1:50.

ŽIVALSKE KLETKE, TRANSPORTERJI
Poškropite mešanico v razmerju glede na tveganje (glej zgoraj) in izperite ali obrišite do suhega.

PRIPOMOČKI ZA ČIŠČENJE (krpe, krtače, metle itd.)
Odstranite vidno umazanijo z izpiranjem in 20 minut namakajte v 2 % raztopini (razmerje 1:50). Sperite in pustite, da se posuši.

PRIPOMOČKI ZA NEGO, SKLEDE ZA VODO IN HRANO, MAČJA STRANIŠČA ipd.
Odstranite vidno umazanijo, za 20 minut namočite v 2 % raztopini (razmerje 1:50).

BLAGO, TKANINE
Dodajte razkužilo (75 ml / 5 kg) v predal za mehčalec. Operite po navodilih proizvajalca blaga.

Združljivost z materiali

Neodvisno laboratorijsko testiranje ne kaže korozij ali kakršnihkoli drugih poškodb tudi po dolgotrajni ponavljajoči se izpostavljenosti na naslednjih materialih:

  • guma,
  • plastika,
  • nerjaveče jeklo,
  • ogljikovo jeklo,
  • aluminij,
  • baker,
  • medenina in
  • drugi materiali, ki jih najdemo v klinični praksi, zlasti sintetična tla, instrumenti in naprave.
Za več informacij si oglejte Navodila za uporabo.

Zdravje in varnost

ANIGENE HLD4V se proizvaja v Veliki britaniji v skladu z ISO9001 standardom in je skladen z REACH predpisi in direktivo o biocidnih proizvodih ter biorazgradljiv pod OECD pogoji.

Rok trajanja

Neodprti koncentrat ANIGENE HLD4V ima rok trajanja 3 leta, tovarniško razredčen izdelek ima rok trajanja 2 leti, izdelek, ki ga razredči kupec pa 3 mesece.

Varna uporaba razredčila

ANIGENE HLD4V je bolj okolju prijazen izdelek kot mnogi drugi na tržišču in ne vsebuje sestavin, ki škodijo okolju ali vodnim organizmom. Je varen za uporabo v okolju z živalmi in ne potrebuje izpiranja.

ANIGENE HLD4V sodi med biocidna sredstva. Uporabljajte ga varno! Pred uporabo vedno preberite oznako in informacije o proizvodu.

Vprašanja v zvezi z zdravjem in varnostjo ter združljivost izdelkov so resnično pomembna za vse, zato proizvajalec MEDIMARK SCIENTIFIC spodbuja vse uporabnike kemičnih izdelkov, da posebno pozornost posvetijo izjavam v varnostnih listih in na oznakah izdelkov.

Pomakni se na vrh